Puhu Bilişim - Puhu Software

Blog Detay

blog image 7.07.2019 00:52:41

Windows kötü amaçlı yazılımları tespit etti

Windows'ta 100 Milyondan Fazla Reklamdan Sorumlu Kötü Amaçlı Bir Yazılım Tespit Edildi

İnternet ortamında başı boş dolaşan ve tamamen kötü amaçlara hizmet eden yazılımlardan zarar görmemek için büyük bir çaba gösteriyoruz. Ne var ki istenmeyen yazılımlar bu sefer bilgisayarımızın kalbi olan Microsoft servislerini kendisine yuva olarak belirlemeye başladı.

İşletim sistemlerine özel olarak hazırlanan ve kullanıcıların verilerini çalma veya sadece cihazlara zarar verme amacı taşıyan kötü amaçlı yazılımların önüne geçmek için yazılım devleri, kendi antivirüs yazılım koruma uygulamalarını geliştiriyor.1970'li yıllarda ortaya çıkan Silikon Vadisi kavramı altında iş yapan ilk şirketlerden birisi olan Microsoft'tan gelen bir açıklamaya göre ise yeni keşfedilen zararlı bir yazılım, Windows'un kendi temel uygulamalarının kodlarının içerisine sızıyor ve kendisini fark ettirmeden kötü amaçlarını gerçekleştiriyor.Silikon Vadisi devi Microsoft'un popüler işletim sistemi Windows'u hedef alan bu kötü amaçlı yazılım, Microsoft'un kendi servislerinin içerisine yerleşiyor ve kullanıcıların önüne istenmeyen reklamları zorla çıkarıyor.

Bugüne kadar bu kötü amaçlı yazılımdan etkilendiği keşfedilen uygulamaların Microsoft News, Outlook ve birkaç Microsoft oyunu olduğu belirtiliyor. Yazılımın etki alanının ise dünya çapında olduğu ve kullanıcıların karşısına da özellikle kötü amaçlar içeren reklamların çıkarıldığı kaydediliyor.

Kullanıcıların karşısına çıkarılan reklamların kaynağının Hong Kong merkezli Fiber-Ads ve Clockfollow isimli platformlar olduğu ve bu iki platformun yönetimlerinin de aynı kişilerden oluştuğu söyleniyor. Ayrıca araştırma şirketi, bu yazılımın yalnızca 1 yılda 100 milyondan fazla reklam gösterdiğini belirtiyor.

Kötü amaçlı yazılımın, sadece reklam göstermekle kalmadığı aynı zamanda kullanıcının cihazını siber saldırıları gerçekleştirmek için siber suçlulara para karşılığı sattığı da dikkat çekenler arasında.